Марко Уруковић је ученик генерације школске 2020/2021. године. 

На крају ове турбулентне школске године, још један у низу вредних ученика осмог разреда, које сваке године испрати наша школа, понео је ласкаву награду ученика генерације.

Марко је то заслужио ангажујући са на многобројним такмичењима и својим марљивим радом. Пуно се истицао као одличан ученик још од 1. до 4. разреда, а његова интересовања и ангажовања пропраћена личним печатом и залагањем долазе до изражаја од 5. до 8. разреда кроз разне секције и многобројна такмичења. Поред, математике и физике, и још неких предмета, Марко је учествовао и освајао прва места на Регионалним такмичењима у програмирању робота, као и учешћем на републичким такмичењима „Дабар“ у скоро свим разредима. Необична креативност његова долазила је до изражаја на разним секцијама информатике и ТИО, заједно са пуно друге деце која су исказивала тада необично интересовање за програмирање. Марко је заједно, како уз старије, тако и уз млађе ученике учествовао тимски са Алексом Пауновић, Бојаном Данковић, Јованом Милошевићем, Богданом Јовановићем, Дуњом Пауновић и осталима на поменутим секцијама где су знали да проведу поподневне сате, неуморни и пуни ентузијазма, заједно уз своје наставнике од којих су купили знање. Шта лепше него када креативна атмосфера побуди ученике да истражују, испитују, програмирају, тестирају и међусобно се друже у лепој атмосфери.

Лично сам то као наставник искусио и могу бити само поносан на Марка, Алексу, Бојану, Јована, Богдана, Дуњу и остале који ће и убудуће низати медање и добре резултате на разним такмичењима. Имамо само добре смернице и предиспозиције како водити разне секције у школи, нарочито секције разних типова програмирања, у креативним смислу, како би смо још боље наставили да учимо наше ђаке како да употребљавају свој мисаони апарат, да кроз забаву и добро расположење науче да стварају један лепши свет за себе и да у својој будућности раде оно што воле. 

Честитамо Марку и желимо му још више успеха у даљем школовању и животу! Не сумњам да ће га кретивност и даље водити и да ће се сећати лепих тренутака. 

Марко Уруковић
Марко Уруковић, ученик генерације 2020/2021.